طرز تهیه عرق نعنا

طرز تهیه عرق نعنا

عرق نعنا نه ‌تنها به عنوان یک طعم‌ دهنده فوق ‌العاده در نوشیدنی‌ها و دسرها استفاده می شود، بلکه به دلیل خواص دارویی متعدد از جایگاه ویژه‌ای در بین مردم برخوردار است. اگر قصد دارید عرق نعنا خانگی با کیفیت و خوش‌ عطر و طعمی تهیه کنید، اولین قدم انتخاب مواد اولیه مرغوب و تهیه وسایل مناسب است. ما در این مقاله از وبسایت گلاب فراتی قصد داریم به بررسی طرز تهیه عرق نعنا بپردازیم، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه عرق نعنا با دستگاه گلاب گیری

مواد و وسایل لازم برای عرق‌ گیری نعنا

برای تهیه عرق نعنا  که ماندگاری بالایی هم داشته باشد، به مواد و وسایلی که در جدول زیر قرار دارد نیاز دارید :

مواد و وسایل مورد نیازمقدار
نعنای تازه و مرغوبدو کیلوگرم (استفاده از نعنای تازه، محلی و ارگانیک برای عطر و طعم بهتر توصیه می‌شود.)
آببه مقدار لازم (بهتر است از آب تصفیه شده یا آب معدنی برای کیفیت بهتر عرق نعنا استفاده کنید. آب لوله‌ کشی به دلیل داشتن کلر، ممکن است بر طعم عرق نعنا تاثیر منفی بگذارد.)
قابلمه بزرگقابلمه با در شیشه‌ای یا فلزی منحنی
کاسه یا سینی فلزیمقاوم به حرارت (ترجیحا استیل)
سه ‌پایه فلزیبرای قرار دادن کاسه در ارتفاع مناسب (کاسه باید در مرکز قابلمه و بالاتر از سطح آب و نعنا قرار گیرد.)
یخبه مقدار زیاد (برای تسریع فرآیند تقطیر با سرد کردن بخار آب روی در قابلمه)
بطری شیشه‌ایترجیحا تیره رنگ

شاید اینطور به نظر برسد که نیازی به وسایلی مانند کاسه فلزی، سه پایه فلزی و بطری شیشه‌ای و یخ لازم نیست. اما کسانی که تجربه تهیه عرقیات گیاهی را در منزل دارند از چالش‌های آن آگاه هستند. به‌ عنوان مثال هنگام جوش آمدن آب، نعنا به دلیل سبکی روی آب قرار می گیرد و شما باید از ماده‌ای سنگین مانند سه ‌پایه فلزی برای نگه ‌داشتن نعنا در قسمت مرکزی قابلمه استفاده کنید.

تهیه عرق نعنا در قابلمه

مراحل تهیه عرق نعنا به روش تقطیر در خانه

مراحل تهیه کردن عرق نعنا به شیوه‌ای اصولی، شامل 8 مرحله می‌شود. در ادامه به طور کامل طرز تهیه عرق نعنا در خانه را شرح می‌دهیم:

1. شستشو و آماده سازی برگ های نعنا

ابتدا برگ‌های تازه نعنا را به دقت بررسی و برگ‌های زرد یا پلاسیده را جدا کنید. می توان برگ هارا از ساقه جدا یا از ساقه‌های نازک نیز استفاده کرد. سپس برگ‌ها (و ساقه‌ها) را در یک ظرف بزرگ پر از آب سرد بریزید و نعنا را با نمک ضدعفونی کنید.

2. قرار دادن نعناهای تازه در قابلمه و اضافه کردن آب

در این مرحله باید نعناهای شسته شده را به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید. سپس آب تصفیه شده را به اندازه‌ای به قابلمه اضافه کنید که آب کاملا روی نعناها را بپوشاند. به جای نعنا تازه نعنا خشک نیز برای تهیه عرق نعنا قابل استفاده است. زیرا استفاده از نعنا خشک، احتمال تلخ شدن عرق نعنا شما را افزایش می‌دهد. اگر می خواهید با دیگر خواص این عرق گیاهی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله خواص نعناع را بخوانید.

فواید شگفت انگیز برگ نعنا برای سلامتی

3. قرار دادن سه ‌پایه و کاسه در قابلمه

سه ‌پایه را در مرکز قابلمه قرار دهید، سپس یک کاسه یا سینی فلزی مقاوم به حرارت را روی سه‌ پایه بگذارید. در نهایت مطمئن شوید که کاسه بالاتر از سطح آب و نعنا قرار گرفته باشد.

4. قرار دادن در قابلمه به صورت وارونه

در قابلمه را به صورت وارونه روی قابلمه قرار دهید. این کار باعث می‌شود بخار حاصل از جوشیدن آب به سمت مرکز در قابلمه هدایت شده و پس از تقطیر، به داخل کاسه چکه کند.

5. جوشاندن و تنظیم حرارت

قابلمه را روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا نعناها به آرامی بجوشند. فرآیند عرق ‌گیری حدود چهار الی شش ساعت به زمان نیاز دارد.

6. استفاده از یخ برای تسریع فرآیند تقطیر

برای تسریع فرآیند تقطیر، مقداری یخ روی در وارونه قابلمه قرار دهید. سرمای یخ باعث می‌شود که بخار آب سریع‌تر به مایع تبدیل شده و به داخل کاسه بچکد. در طول فرآیند عرق‌گیری، یخ‌ها را مرتبا تعویض کنید.

نحوه عرق گیری از نعنا

7. جمع آوری عرق نعنا

پس از گذشت حدود چهار الی شش ساعت، شعله را خاموش کنید. با احتیاط در قابلمه را بردارید و کاسه حاوی عرق نعنا را از داخل قابلمه خارج کنید.

8. سرد کردن و انتقال عرق نعنا به بطری تیره رنگ

پس از آن که عرق نعنا کاملا خنک شد آن را به بطری‌های شیشه‌ای تمیز و خشک و ترجیحا تیره رنگ، منتقل کنید و در بطری‌ها را محکم ببندید. برای افزایش ماندگاری عرق نعنا آن را داخل یخچال یا کابینت و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید.

فوت و فن‌های عرق‌ گیری نعنا به روش سنتی

فرآیند عرق گیری به روش سنتی کار سخت و پیچیده ای نیست و نیاز به کمی دقت و حوصله دارد. برای اینکه عرق نعنا شما طعم بی‌نظیر و خواص ماندگاری داشته باشد، پیشنهاد می‌کنیم نکات زیر را هنگام تهیه و نگهداری عرق نعنا خود رعایت کنید:

  • استفاده از یخ به مقدار کافی: استفاده از یخ تاثیر زیادی در بالا بردن سرعت تهیه عرق نعنا دارد و بهتر است در تمام مدت عرق‌ گیری روی در قابلمه یخ قرار داشته باشد.
  • تهیه عرق نعنای دو آتیشه: برای تهیه عرق نعنای دو آتیشه که عطر و طعم قوی‌تری دارد از عرق نعنای رقیق شده به جای آب در مرحله چهارم استفاده کنید. همچنین شما می‌توانید فرآیند تقطیر را دو بار انجام دهید. یعنی پس از جمع ‌آوری عرق نعنا در مرحله هفتم، دوباره آن را به همراه نعنای تازه در قابلمه بریزید و مراحل عرق ‌گیری را تکرار کنید.
  • نگهداری صحیح از عرق نعنا: عرق نعنا را در بطری‌های دربسته و در جای خشک، خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید. نحوه صحیح عرق ‌گیری عرق نعنا باعث حفظ طعم، خواص آن و جلوگیری از فاسد شدن این عرق گیاهی می‌شود.

درمان بیماری های مختلف با عرق نعنای اصل کاشان

شما چه روش‌های دیگری برای تهیه عرق نعنا می‌شناسید؟

امیدواریم این مطلب به تمامی سوالات شما درباره اینکه چگونه عرق نعنا بگیریم، پاسخ داده باشد. زیرا طرز تهیه عرق نعنا در خانه بسیار ساده است و شما می‌توانید با کمترین امکانات، این عصاره خوش عطر و پرخاصیت را در منزل تهیه کنید. اما نظر شما درباره تهیه عرق نعنا خانگی چیست؟

اگر درباره طرز تهیه عرق نعنا نظر یا تجربه ای دارید، خوشحال می شویم در بخش نظرات آن را با ما و سایر مخاطبان گلاب فراتی به اشتراک بگذارید. همچنین اگر به دنبال بهترین فروشگاه اینترنتی برای خرید عرق نعنا هستید، می توانید عطاری فراتی را انتخاب کنید. ما با سابقه 100 ساله در تولید و عرضه عرق نعنا اصل کاشان توانسته ایم نظر مثبت بسیاری از کاربران را در زمینه های مختلف جلب کنیم.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *