بهترین عسل برای افراد دیابتی

کدام عسل برای دیابت خوب است

عسل یکی از آن مواد شیرین‌کننده‌ای است که در ترکیبات خود در کنار املاح سالم و مفید، مقدار زیادی کربوهیدرات هم دارد، چیزی حدود 70 درصد! البته در عسل‌هایی که در سوپرمارکت‌ها به فروش می‌رسند، مقدار کربوهیدرات و افزودنی‌های شیرین بیش‌تر هم می‌شود.

همین موضوع افراد دیابتی را برای مصرف عسل نگران می‌کند. اما با یافتن بهترین عسل برای افراد دیابتی و آگاهی از نحوه مصرف صحیح عسل برای قند خون بالا می‌توان آن را جایگزین سایر شیرین‌کننده‌‌ها مانند قند و شکر کرد. در این مقاله همراه ما باشید تا در پاسخ به این سوال که کدام عسل برای دیابت خوب است و باید آن را چگونه مصرف کرد، شما را با خواص این ماده شیرین برای این افراد هم آشنا کنیم.

معرفی بهترین عسل برای افراد دارای قند خون بالا

با توجه به اینکه بدن افراد دیابتی به‌ دلیل عدم ترشح انسولین کافی (دیابت نوع I) یا عدم پاسخ صحیح به این هورمون (دیابت نوع II ) نمی‌تواند کنترل میزان قند خون را به‌ خوبی انجام دهد، این افراد باید در مصرف محصولات شیرین مانند عسل دقت کافی به خرج دهند. البته عسل جایگزین بهتری برای قند و شکر محسوب می‌شود.

به‌طور کلی عسل‌های خام، طبیعی و ارگانیک را به‌ عنوان بهترین عسل برای افراد دیابتی معرفی می‌کنیم. در پاسخ به این سوال که کدام عسل برای دیابت خوب است باید بگوییم که طبق استانداردهای ایرانی و جهانی، بهترین محصول برای افراد مبتلا به قند خون بالا، عسلی است که ساکارز آن کم‌تر از 2 باشد.

البته برخی عسل‌های دارای میزان ساکارز کم‌تر از عدد 5 هم مناسب هستند. انواع عسل برای قند خون بالا شامل موارد زیر می‌شوند:

  • عسل خام
  • عسل قنقال
  • عسل گون
  • عسل آویشن
  • عسل زرشک
  • عسل اکالیپتوس
  • عسل وحشی
  • عسل کنار
  • عسل اقاقیا
  • عسل گندم سیاه

علاوه ‌بر موارد فوق شما می‌توانید با خرید عسل از عطاری فراتی، از طبیعی بودن آن مطمئن باشید و طبق نظر پزشک خود از آن استفاده کنید.

بهترین عسل برای قند خون بالا

فواید عسل برای افراد دیابتی

بعد از پاسخ به این سوال که کدام عسل برای دیابت خوب است و معرفی انواع عسل برای افراد دیابتی قصد داریم توضیح دهیم که این ماده شیرین در کنار معایب، مزایایی هم دارد. خیلی از افراد بر این باورند که مصرف این ماده می‌تواند باعث افزایش قند خون شود و درست هم فکر می‌کنند!

این ماده علاوه ‌بر تاثیر در سطح انسولین، خواص ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی هم دارد. در مقاله فواید عسل می‌توانید با خواص این ماده به‌ طور کامل آشنا شوید. در قسمت زیر برخی از خواص عسل برای قند خون را بررسی می‌کنیم که عبارتند از:

کاهش عوارض ناشی از دیابت

آنتی‌اکسیدان موجود در عسل باعث بهبود عملکرد بدن در سوخت‌وساز قند می‌شود. همچنین خاصیت ضدالتهابی این ماده شیرین می‌تواند عوارض ناشی از دیابت را کاهش دهد.

تاثیر عسل بر کاهش عوارض دیابت

کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین

در بیماران دیابتی نوع 2، بدن نسبت به انسولین تولید شده مقاومت نشان می‌دهد. از طرفی التهاب می‌تواند این مقاومت بدن را افزایش دهد. عسل که حاوی خواص ضدالتهابی است باعث کاهش التهابات بدن و در نتیجه مقاومت نسبت به انسولین می‌شود.

افزایش میزان انسولین در بیماران دیابتی

انسولین مهم‌ترین هورمونی است که با ترشح از غده پانکراس باعث کاهش قند خون می‌شود. برای جلوگیری از میزان کاهش انسولین در بدن باید ماده‌ای به‌ نام پپتید c وجود داشته باشد که مصرف عسل باعث افزایش میزان آن در بدن می‌شود. همچنین عسل در مقایسه با شکر، میزان قند خون را کم‌تر افزایش می‌دهد.

کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی در بیماران دیابتی

مصرف عسل، سطح تری گلیسیرید‌ها، التهابات و کلسترول بد (LDL) را کاهش می‌دهد، در نتیجه احتمال بروز بیماری‌های قلبی هم کم‌تر می‌شود.

بهبود زخم‌های دیابتی

عسل علاوه ‌بر مصرف به ‌صورت خوراکی می‌تواند به‌ صورت موضعی هم در افراد دارای قند خون بالا مصرف شود. با مالیدن عسل بر زخم‌های دیابتی می‌توان سرعت بهبود آن‌ها را افزایش داد و حتی در مواردی از قطع عضو جلوگیری کرد.

با وجود خواص عسل برای افراد دیابتی که در قسمت بالا گفتیم، به نظر شما آیا عسل برای دیابت مضر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، اگر افراد دارای قند خون بالا در مصرف این ماده زیاده‌روی کنند، ممکن است متوجه عوارض آن شوند. اما با اعتدال در مصرف آن می‌توان جلوی عوارض را گرفت!

افراد دیابتی چگونه عسل را مصرف کنند؟

افراد دیابتی علاوه ‌بر پاسخ به این سوال که کدام عسل برای دیابت خوب است باید با نحوه مصرف عسل برای قند خون بالا هم آشنا باشند. طی یک تحقیقی که در ترکیه انجام ‌شده (منبع) افراد دیابتی نوع 2 که طی 4 ماه به‌ صورت روزانه بین 5 تا 25 گرم عسل مصرف کردند، متوجه کاهش میزان A1c هموگلوبین خود شدند.

نحوه مصرف عسل برای افراد دیابتی

افراد دارای قند خون بالای 250 می‌توانند در زمان‌هایی از شبانه‌روز که مقدار قند خون آن‌ها پایین است، یک قاشق غذاخوری سر پُر از عسل مناسب را با معده خالی نوش جان کنند. همچنین افرادی که قند خون کم‌تر از 250 دارند، هر صبح و هر شب، یک قاشق غذاخوری عسل میل کنند.

موارد بالا تنها یک پیشنهاد برای مصرف عسل برای افراد دیابتی بودند و شما باید پیش از استفاده از این ماده، از پزشک خود مشورت بگیرید. زیرا میزان مجاز آن برای هر فرد می‌تواند بر اساس سن، میزان قند خون و سایر عوامل تغییر کند.

بهترین عسل برای افراد دیابتی چیست؟

در نهایت عسل برای افراد دیابتی ممنوع نیست و با خرید بهترین نوع آن و مصرف به شکل صحیح می‌توان جلوی تشدید علائم این بیماران را گرفت. در این مقاله به‌طور کامل بررسی کردیم که کدام عسل برای دیابت خوب است و این افراد باید آن را چگونه مصرف کنند. با این وجود اگر برای شما هم سوال پیش آمده که آیا عسل برای دیابت مضر است باید بگوییم خیر. در صورتی که عسل از نوع طبیعی باشد و در مصرف آن زیاده‌روی نشود، خطری برای این بیماران ندارد!

در فروشگاه اینترنتی فراتی، عسل‌های 100 درصد طبیعی در بسته‌های مختلف به فروش می‌رسند که برای افراد با قند خون بالا مناسب هستند. شما می‌توانید در بخش نظرات همین صفحه سوالات خود را درباره مصرف عسل برای قند خون بالا بپرسید تا کارشناسان فروشگاه فراتی، شما را راهنمایی کنند یا تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

یک قاشق عسل چقدر قند دارد؟

یک قاشق غذاخوری عسل به‌اندازه 17 گرم کربوهیدرات دارد که شامل فروکتوز و گلوکز هستند.

آیا قند عسل چاق کننده است؟

عسل هم می‌تواند باعث کاهش وزن و هم افزایش وزن شود. این موضوع به نحوه و میزان مصرف شما بستگی دارد. برای مثال اگر عسل را روزانه و آن هم در وعده صبحانه به مقدار زیاد مصرف کنید، باعث چاقی می‌شود و اگر آن را فقط به ‌اندازه یک قاشق غذاخوری در روز میل کنید، با کاهش وزن همراه است.

آیا قند عسل مضر است؟

به‌طور کلی قند عسل مضر نیست و به نوع آن بستگی دارد. اگر عسل طبیعی باشد، قند آن ضرری ندارد. همچنین هر چه ساکارز عسل کم‌تر و نسبت فروکتوز به گلوکز آن بیش‌تر باشد، به ‌دلیل شاخص گلیسیمی پایین‌تر برای افراد دیابتی مناسب‌تر است.

مضرات عسل برای قند خون چیست؟

زیاده‌روی مصرف عسل می‌تواند باعث افزایش قند خون شود. همچنین مصرف آن برای افراد دارای دیابت شدید ممنوع است.

فهرست مطالب